052 214 054
info@kantinapula.com

Kantina ponudila gušte i kvalitetu

U restoranu, enoteci i oleoteci Kantina u pulskoj Flanatičkoj ulici u subotu se drugu godinu zaredom, i to treću subotu u svibnju, održao Festival vina, maslinovog ulja i tipičnih istarskih proizvoda koje su organizirali vlasnici Kantine, udruga Istarski eko-proizvodi te podružnica Slow Fooda Istra sa sjedištem u Novigradu.

Posjetitelji su imali priliku kušati maslinova ulja i vina koji su dobili najbolje ocjene na raznim smotrama od čak 35 izlagača, kao i izvrsne sireve, pršut, med i marmelade te svježe eko-voće i povrće.

- Ovo smo počeli organizirati iz gušta i ne mogu reći hoće li postati tradicionalna i prepoznatljiva pulska manifestacija. Ipak želja nam je da se ljudi hrane što zdravije i da u konačnici imaju svoj kutak na gradskoj zelenoj tržnici gdje će moći kupiti ekološki provjerene proizvode koje će možda platiti više, ali će barem znati što jedu, rekla nam je organizatorica Doris Cerin Otočan.

Prolaznici su u hodu dobacivali da je ova manifestacija vrlo lijepo ispala te da daje Puli jedan posebanugođaj, a Glauco Bevillacqua, predsjednik Slow Fooda Istra, dodao je da je Istra sa svojim podnebljem doista veliki potencijal i izvrsna eno-gastronomska destinacija.

Glas Istre